Tuesday, 6 December 2016

Villa Danialla Beach Resort Malaysia

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Hari ni kita nak share 1 tempat menarik di Bachok, Kelantan! Memang torbaik.. Insya Allah boleh jadi salah satu tempat untuk korang nak bercuti, adakan event & majlis-majlis tertentu. 


Villa Danialla Beach Resort Malaysia

Alamat :-
Lot 385, Kandis, Jalan Tok Bali,
16310 Bachok, Kelantan.

No. Telefon :-
013-961 6000

Email : villadanialla@icloud.com


Kita tengok website Villa Danialla Beach Resort Malaysia memang gempak la tempatnya. Macam-macam facilities yang di sediakan. Daripada semurah-murah villa hingga ke semahal-mahal villa dieorang sediakan.

Antara service & facilities mereka sediakan adalah :-
  • Infinity Swimming Pool
  • Beach Cafe
  • Beach Hut (for private function, min pax 20 & max pax 100)
  • Cat Hotel
  • Meeting Room
  • American Pool Table (RM20.00 per hour)
  • Karaoke Room (RM120.00 per hour / RM90.00 per hour for 3 hour)
  • Russian Sauna (RM90.00 per entry)
  • Beach Volleyball
  • Horseback Riding (RM30.00 for 30 minutes)
  • Car Rental Services
  • Van Rental Services
  • Thai Full Body Massage
  • Bird Park
  • BBQ Dinner (RM80.00 Adult / RM40.00 Child 6-12 years)
Terdapat perbagai jenis Villa yang disediakan kepada semua tetamu. Setiap villa berlainan harganya bergantung kepada saiz & kemudahan yang di sediakan di dalam villa tersebut. Memang superb kot... Bunyi perkataan villa tu pun dah rasa seram sejuk je... Rasa macam luxury je...
Jom kita skodeng antara villa yang terdapat di Villa Danialla Beach Resort Malaysia ni.
Villa Dato Siti


Villa Fatimah


Villa Haflin


Villa Hamat


Villa Matahari


Villa Meriam


Villa Ombak


Villa Russkaya


Villa Sarah


Villa Zainab   

Korang boleh refer Website http://www.villadanialla.com untuk tahu berapa rate untuk setiap villa & kemudahan apa yang di sediakan di setiap villa. Memang sempoi habis... Jom nak belanja view sekitar villa ni pulak..















Menarik kan? Kita suka sangat dengan suasana di sana. Perkampungan pun ada, gaya barat pun ada. Complete lah bagi kita... 
Opss.. jangan lupa singgah di website mereka kerana terdapat promotion untuk setiap tahun! Jangan lupa singgah okey... Siap-siap plan dengan orang tersayang ke mana nak bercuti untuk tahun ni... Kita cuti-cuti Malaysia je... 


Villa Danialla Beach Resort Malaysia

Alamat :-
Lot 385, Kandis, Jalan Tok Bali,
16310 Bachok, Kelantan.

No. Telefon :-
013-961 6000

Email : villadanialla@icloud.com


Terima kasih sudi baca entry kita kali ni. 
Insya Allah kita berjumpa di entry akan datang! Jangan lupa jemput komen dan FOLLOW Blog kita ni juga...

Wednesday, 30 November 2016

Mana Nak SHOPPING??

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Actually hari ini kita MC sebab kurang sihat sikit. Tapi disebabkan kita dah biasa buat kerja, then bila kena rehat, lepak-lepak kat rumah tanpa buat apa, so kita dah jadi blank & blur! Nasib baiklah ingat lagi pada Blog ni..hehehehe... Lama giler tak update kan? Sorry...

Kita nak share 1 INSTAGRAM & PAGE FB yang sesuai untuk korang yang suka shopping ONLINE! Harganya pun semestinya terbaik dari ladangggg.... Memang berbaloi... Senang cerita, lebih murah dari walk-in even dah campur sekali dengan postage fee!

Apa INSTAGRAM tu? 

Jangan tengok je, FOLLOW & LIKE cepat!!!

Jika korang takde IG, boleh LIKE & FOLLOW PAGE FB mereka...


Apa yang di jual?
Macam macam jenis blouse, jubah, skirt, palazzo... Insya Allah incoming nanti koleksi HANDBAG pula...



Antara koleksi BLOUSE yang di jual. Harga bagi koleksi mereka bermula serendah RM 35.00 sahaja. Lagi banyak korang beli, lagi banyak OFFER korang dapat!

So, jangan tunggu lama-lama. Mulakan langkah korang dengan LIKE & FOLLOW Instagram & Page FB QMM-Wardrobe...

Nanti boleh share feed-back korang sekali ek... (^^)

Tuesday, 29 November 2016

Please ALERT..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Kami menerima beberapa email dari pembaca Blog kami ni. Bertanyakan tentang tempat-tempat yang telah kami REVIEW dalam Blog ni. 
Maybe ada misscommunication sikit di sini. Dimana mereka ini bertanyakan seperti kami owner kepada semua tempat-tempat yang kami review tu. 

Please, jangan salah faham.... Tugas kami hanyalah REVIEW & PROMOTE serta SHARE tempat-tempat menarik dan berbaloi untuk di kunjungi oleh semua orang SAHAJA... Sebab itulah kami sertakan sekali DETAIL-DETAIL OWNER tempat tersebut untuk korang semua deal... 

Kalau semua tempat tu kami yang punya, alamatnya billionaire la kami ni..hehhehehe...

Mohon maklum ye semua...

Tapi kalau nak email/WhatsApp/PM kami bertanyakan tempat tersebut still boleh keep in touch dengan kami... Cuma jangan push & tanya benda bukan-bukan tu... Stress makcik tau!!hehehehe...
     

Thursday, 8 September 2016

Salam Aidiladha

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...


Selamat Menyambut Hari Raya 
Aidiladha...

Kepada semua sahabat & keluarga kami
Dan juga yang mengenali kami...

Kepada yang balik kampung tu, jangan lupa dahului dengan membaca AlFatihah, Ayat Qursi & 2 Kalimah Syahadah serta membaca doa naik kenderaan... Semoga sepanjang perjalanan kita semua dipelihara, dijaga serta di lindungi olehNya.. Amin...

Saturday, 3 September 2016

Nasi Ayam CASPER

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Alhamdulillah, di beri oleh-Nya rezeki & peluang untuk kita update Blog ni lagi. Kita hari ni nak share port makan BEST kat area Kota Bharu, Kelantan. 
Sebenarnya tempat ni secara kebetulan kita satu family singgah pada Hari Raya Aidilfitri yang lepas. Ni dah nak masuk Hari Raya Aidiladha kan tapi no hal... Yang penting kita nak share dengan korang semua kalau korang ada singgah ataupun holiday kat Kota Bharu, Kelantan so ini adalah antara tempat makan NASI AYAM yang best kami suggest korang singgah & nikmati sendiri!!!


NASI AYAM CASPER
Alamat :-
Lot 524 T/B Lembah Sireh,
15050 Kota Bharu, Kelantan.
(Lot Kedai berdepan dengan Tesco Kota Bharu)

Telefon : 014-509 6298


NASI AYAM CASPER ni memang sebelah je dengan Tesco Kota Bharu. Kalau korang dapat jumpa Tesco Kota Bharu, maknanya korang memang dah dekat sangat dengan Restoran NASI AYAM CASPER ni.


Tengokkk!!! Gambar kami 1 family pun dah viral (chewah...! Viral la sangat!!) dalam facebook NASI AYAM CASPER... Time ni memang senyum lebar la... 1st time datang & memang 1st class!!





Seronok sangat dapat makan nasi ayam BEST sampaikan terlupa nak ambil gambar lebih sikit untuk masukkan dalam Blog ni. Just 4 keping gambar ni je yang sempat! Licin terus pinggan. Kalau ikutkan owner NASI AYAM CASPER tak payah susah-susah basuh pinggan tu. Memang licin terus!!!
Apa yang kita suka kat NASI AYAM CASPER ni??? 
  • Nasi lembut & tidak berminyak.
  • Sup tu memang best!
  • Sambal !!! The WINNER!!! Pedas...masyukkk!!! dan boleh tambah lagi kalau dah abis..
  • Ayam memang lembut & cukup masak..
  • Harga?? Memang MURAH & BERPATUTAN...
  • Memang BEST giler!!!
Kalau kita tulis panjang lebar pun belum tentu korang tahu camne rasanya. So, better korang sendiri pergi cuba & rasa. Jangan cakap akak tak payung ek....hehehehehe
Buat pengetahuan korang, NASI AYAM CASPER bukan hanya sediakan Nasi Ayam tetapi menu lain pun ada. Nasi Ayam ni adalah hidangan utama a.k.a killer menu mereka la. Antara menu lain yang ada di sediakan di NASI AYAM CASPER :-












Tak terliur ke? Insya Allah balik ke Kelantan nanti masa Hari Raya Aidiladha, kami akan singgah makan di sini lagi. Bukan senang nak dapat Nasi Ayam yang kena dengan tekak kita ni. Tapi NASI AYAM CASPER ni memang TeRBAIK!!!
Okeylah, kita malas nak cerita panjang lebar lagi. Korang datang sendiri ke NASI AYAM CASPER & rasa sendiri... Kita gerenti korang tidak akan frust & confirm korang sangat-sangat berpuas hati... Insya Allah!


NASI AYAM CASPER
Alamat :-
Lot 524 T/B Lembah Sireh,
15050 Kota Bharu, Kelantan.
(Lot Kedai berdepan dengan Tesco Kota Bharu)

Telefon : 014-509 6298