Thursday, 21 January 2016

Melaka : MasBro Village

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...
Dah lama kita tak ke Melaka. Last pergi maybe 2 tahun lepas kot. Faham-faham sahajalah, husband kita kerja makan gaji so masa tu bukannya banyak sangat nak pergi bercuti bagai. Kalau tempat tu area Perak ni Insya Allah la ada peluang lagi! Kalau luar dari Perak tu kena plan betul-betul dulu.

MasBro Village

Alamat :-
MasBro Village Paya Rumpun,
Batu 7, Paya Rumpun,
Melaka.
(berdekatan dengan Tesco Cheng Stadium Hang Jebat)

GPS Coordinate : N2.28651, E102.2135
No. Telefon :-
Booking : 013-313 6872 (Mazlan)
Check in : 012-370 4038 (Shah)
Facebook : MasBro Village
Cantik kan? Macam kat Brighton, Australia pula. Insya Allah, ada rezeki lebih bolehlah plan slow-slow bercuti ke sana. Sekali sekala kan. Then boleh ambik gambar ala-ala bercuti ke luar negara!!! Terlobih kau jemah!!!!
Maybe MasBro Village ni pun boleh jadi salah satu tempat percutian korang. Terus masukkan dalam list 'To Do' tahun 2016 kan...hehehehe...


 
  • Boutique Homestay 
  • Open for rental at RM280.00 per unit for 1 night...
  • The best is 4 ... but maximum is 6 pax per unit more then 6pax we charge RM30 perpax
  • Living hall with dining table, sofa, and tv.
  • Kitchen equipped with microwave, refrigerator, water kettle and utensils.
  • 2 queen-sized bed (first floor) and 1 sofa bed (ground floor)
  • Fully air-conditioned. 2 toilets with water heater.
  • Gated 
  • 7 km to Malacca Town
  • 12 km to Tg. Bidara
  • 6 km to Ayer Keroh
  • 5 minutes walking to Tesco Cheng Stadium Hang Jebat
  • 7km Gadek Hot Spring Pool
  • 10km Jongker Walk
  • Just halal foods pls take seriously.. !!!
  • No beer !!!
  • No pet !!!
  • Penalty - No refund check in deposit 
  • Check in after 3pm- before 5pm check out 12pm












Gambaran area dalam homestay ni memang amat-amat membuat kita teruja! Macam sweet-sweet je kan. Sangat selesa dari sudut pandangan mata kita dan juga seronok. Rasa macam nak terus ke sana je. Area luar memang awesome! Dengan warna warni serta kemas halamannya. Erm...dapat 1 rumah macam ni pun dah kira bersyukur sangat lah...

For Member MasBro Village ONLY!

Insya Allah, keselamatan setiap pengunjung terjaga. Ini usaha yang di letakkan oleh owner bagi memastikan setiap pengunjung berkunjung di sini dengan perasaan tenang & rilex.
Korang datang sini bukan sekadar datang lepak-lepak je. Boleh buat BBQ, Family Day ke, lepaking dengan sahabat, tempat release stress korang bekerja tanpa henti tu... Kalau nak ambik gambar outdoor perkahwinan pun boleh. Tak pun menjadi lokasi yang cantik untuk penggambaran kerja korang...
Yang paling penting, korang kena BOOKING awal. Sebabnya tempat ni memang tengah HOT sekarang... Kalau lambat nanti melopong la korang.
Jemput datang ke MasBro Village

 
MasBro Village
Alamat :-
MasBro Village Paya Rumpun,
Batu 7, Paya Rumpun,
Melaka.
(berdekatan dengan Tesco Cheng Stadium Hang Jebat)

GPS Coordinate : N2.28651, E102.2135
No. Telefon :-
Booking : 013-313 6872 (Mazlan)
Check in : 012-370 4038 (Shah)
Facebook : MasBro Village

Terima kasih sudi singgah & baca entry kita kali ni...
Insya Allah kita bertemu di entry akan datang.

32 comments:

  1. wow menarik juga ni, boleh diconsider

    ReplyDelete
  2. insyaALlah boleh dipertimbangkan bila nak ke melaka nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. holiday ke Melaka & jangan lupa singgah ke sana

      Delete
  3. Boleh fefeeling macam kat Australia. Hihi. Nice sharing ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe...
      janji ada gaya kat luar negara...

      Delete
  4. Sooo nice...I willgo there..hikhik...to do list yeayyhhhh

    ReplyDelete
  5. cantik tempat ni, teringin nak pergi tapi macam ntah bila nak pergi =__='

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe fizah, just masukkan dalam list holiday 2016...
      nnt slow2 bleh plan holiday ngn husband @ family

      Delete
  6. wahhhh uniknya homestay ni.:D teringin pula rasa nak merasa tido kat sana..

    datang-datanglah berkunjung :)

    http://sharingmusicforlife.blogspot.my/2016/01/janam-janam-cover-by-shila-hamzah-music.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan teringin sahaja tapi trs plan pergi sana...
      insya Allah saya singgah nnt

      Delete
  7. tpt mmg cantik ... gi ngan family, kira on budget lah ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik kan..
      jgn lupe msk dalm plan holiday 2016 nnt

      Delete
  8. boleh masuk utk bergambar tak.. atau kna stay situ baru boleh masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu kena deal dengan owner melaka masbro...
      Minta izin empunya tempat...

      Delete
  9. kalau nk booking kena call or whatsapp/msg pon boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seeloknya call dulu..then utk follow up tu bolehlah whatsapp...
      kalau call tu sy rasa lagi senang nak discuss

      Delete
  10. Siqah pun teringin nak ke sini jugak. Insyallah one day. Sekarang, save dalam list dulu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita...
      save dalam list...incomming nnt..hehehe

      Delete
  11. boleh photoshoot x kat sana?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh trs discuss ngan owner..
      insya Allah boleh...

      Delete
  12. Kat situ ade tempat mkn ke? Senang tk dpt taxi utk pegi mane2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah senang...
      boleh contact owner die...

      Delete
  13. tapi dekat website dia kata tak boleh bbq��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah boleh...
      sila contact owner..

      Delete
  14. Kalau untuk dua orang holiday ok ke tu. Macam tak berbaloi pulak pegi utk 2 orang. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je try...
      tapi kalau just 2 orang mmg rasa macam tak berbaloi sangat...hehehee

      Delete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!