Friday, 15 January 2016

Minimumkan Susunan Meja Solek

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Bila baca je tajuk, yang lelaki pun cakap "eleh, entry pasal perempuan ni..". Ish, janganlah terus cakap macam tu. korang juga boleh baca & perlu ambik tahu! Manalah tahu kalau-kalau korang nak surprise kat wife korang, salah satu ruang idaman setiap wanita adalah MEJA SOLEK!!! Betul....

Di sini kita nak share dengan korang semua, antara idea-idea yang boleh di guna pakai jika space rumah & bilik korang agak terhad. Almaklumlah, kalau rumah besar sekarang, dalam tangan takde RM 500 K ke atas, mampu tengok ajelah... Jangan serabutkan kepala, kita manfaat kan apa yang kita mampu miliki...

Simple & available...hehehe.. Ala-ala hotel mewah juga ni tapi design budget tau... Tetap cantik!
 
Yang ni pun simple je. Tak perlu meja kerusi bagai. Just hiaskan dengan rak di kiri & kanan.
 
Ini pun cantik je...sweet!
 
Ini meriah sikit. Ada laci kiri & kanan. Cermin tu siap berlampu keliling lagi.
 
Ini pun kita suka cuma rak di bahagian atas tu maybe tak sesuai dengan kita... Susah nak ambil barang nanti. 
 
Ini pula menggunakan laci hanya di satu sudut sahaja. Cantik!
 
Mainan warna tu penting supaya ruang solek itu nampak menonjol.
 
Kita suka design ni. Meja tu ada laci panjang, so kena pandai-pandai susun alat solek dalam laci tu supaya sentiasa kemas & mesra pengguna...
 
1 cermin besar + 1 rak kecil + DIY frame & penggantung... Simple!!
 
Design ni juga salah satu design favourite kita... Sweet sangat!
 
Cantik juga!!! Janji kena sentiasa kelihatan kemas & tersusun.
 
Ni nampak penuh bergaya. Warna putih memang tetap menjadi pilihan ramai ek?
 
Design meja & frame yang sangat menonjol. Simple je...

Mana satu pilihan korang? Kita suka perabut warna coklat kayu, hitam & putih juga. Tapi semua itu bergantung pada design. 
So, korang boleh slow-slow deco hiasan di rumah korang. Tak semestinya ruang yang kecil kita tak boleh gayakan. 

Terima kasih sebab sudi baca entry kita kali ini. Jangan lupe KOMEN & FOLLOW blog kita tau..

16 comments:

  1. semua cantik...rambang nak pilih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan? itu sy excited nak publish tu...

      Delete
  2. tengok kesesuian kita.. ada yg suka cmni ada yg suka cmtu.. tips menarik

    ReplyDelete
  3. Wow.. cantiknya... Tapi xle nak buat skrg...
    Duk umah sewa nie malas nak berhabis.. nanti nak pindah jenuh mengangkat... hehehe.. Kalau duk umah sendiri seronok sikit berhias..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah kan kalau dok umah sewa...
      nanti salah tebuk nnt tuan umah bising lak..
      insya Allah, 1 hari nnt ada rezeki beli umah sendiri

      Delete
  4. Semuanya cantik-cantik. Dah rambang mata pula nk pilih design, hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan?? saya pun suka...itu yang excited nak share dalam blog tu

      Delete
  5. ske yg simple..pkai rak..xyah kusi meja bagai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun suka yg simple je...yg boleh jimat space...
      senang nanti nak kemas!hehehehehehe

      Delete
  6. cantik sangat... kita punya hahahha buruk sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe...kita sama2 deco kawasan umah kita...

      Delete
  7. saya suka cermin besar sampai bawah . nampak semua ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun suka macam tu...xpayah susah2 nak naik atas katil @ kerusi kalau nak fitting baju (^_^)

      Delete
  8. Replies
    1. cantik kan...bestnya kalau dapat deco camni

      Delete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!