Tuesday, 23 February 2016

Bidara Beach Village Chalet & Homestay, Melaka.

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua...

Entry kali ini kita nak share satu tempat yang superb best di Melaka iaitu di Bidara Beach Village Chalet & Homestay (BBV Melaka) . Memang gempak giler tempatnya! Sesuai untuk family day, family holiday, honeymoon, lepak-lepak & bercuti sambil hilangkan stress!!!


Bidara Beach Village Chalet & Homestay (BBV Melaka)

WhatsApp/Call :-
013-240 2543 (Pn. Zana)

Facebook : 

BBV Melaka ini menyediakan kemudahan 4 buah Homestay & 7 buah Chalet! Itu pun kena booking cepat sebab memang selalunya cepat sangat full booked!!! Jom kita share sikit harga & kemudahan yang di sediakan oleh BBV Melaka ini.

CHALET.
Harga :- 
RM160.00 (Weekday)
RM 190.00 (Weekend/Public Holiday/School Holiday)

Bilik berhawa dingin, 
2 katil queen, kipas angin, peti sejuk, jag elektrik, water heater, TV, astro enjoi, FREE Wifi,
Jumlah Penghuni : 5 - 6 orang.

HOMESTAY.
Harga :-
RM350.00 (Weekday)
RM450.00 (Weekend/Public Holiday/School Holiday)

3 bilik berhawa diingin :-
~ Bilik 1 : 2 katil queen
~ Bilik 2 : 1 katil queen & 1 katil double decker
~ Bilik 3 : 1 katil double decker.

2 toilet.
kipas, sofa, meja makan, pinggan mangkuk, peralatan memasak, water heater, TV, peti sejuk, dapur, rice cooker, astro enjoi & FREE Wifi.
Jumlah penghuni : 13 - 15 orang.

Kemudahan lain :-
  • Karaoke RM 50.00/jam.
  • Tempat BBQ di sediakan termasuk arang, meja & kerusi (RM 100.00).
  • Sewa Basikal RM5.00/jam
  • Extra tilam RM 10.00/unit.
  • Pakej katering boleh di uruskan jika melebihi 20 orang. 
  • Cehck in 2pm / Check Out 12pm
















Insya Allah cukup memuaskan hati. Bukan sahaja dapat bercuti tapi dapat happening sambil main air laut! Ada macam-macam aktiviti boleh di lakukan di sana.
Time malam pula ambil angin di tepi pantai, layan deruan ombak & angin pantai... Memang feeling habis lah!!!

Korang kalau berminat boleh terus contact person in charge tau. Sekali sekala habiskan duit bercuti bersama-sama keluarga apa salahnya kan...

Bidara Beach Village Chalet & Homestay, Melaka

WhatsApp/Call :-
013-240 2543 (Pn. Zana)

Facebook :-

Terima kasih sudi singgah & baca entry kali ini...
Jangan lupa komen & FOLLOW Blog kita ni...

24 comments:

  1. Banyak facilitiesnya. Tempat pun selesa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selasa sangat kan...
      time malam plak layan angin pantai tu..fuh!!! best!!!

      Delete
  2. murah gak harga chaletnya . sesuai buat family day ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang dah ramai orang buat family day & event kat sini...
      kelengkapan cukup!

      Delete
  3. cantik tempatnya... harga pun ok sgt. yg ptg boleh beraktiviti... nice info...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan...
      kita share sesama kita...boleh slow-slow planning family day ke...

      Delete
  4. saya duk dekat je dengan melaka tapi tak pernah sampai lagi..ke cuba lawat ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa try holiday kat sana then boleh update dalam Blog awak nanti...
      cuti-cuti Malaysia!

      Delete
  5. Replies
    1. cantik kan...ada banyak lagi tempat menarik di Malaysia ni...

      Delete
  6. dah pernah pergi 2 thn lepas memang sangat selesa dan bersih

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah...anda tergolong dalam golongan orang yang beruntung!!! (^_^)

      Delete
  7. Murahnya harga chalet tu. RM160 dapat 2 katil queen lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah kan...nanti boleh gi holiday kat sana

      Delete
  8. Saya dan family akan kesana pda 25 hb ni 3 hr 2 mlm..semoga family saya akan happy berada dibeach village

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good luck...
      Enjoy your quality time with family...

      Delete
  9. Replies
    1. klam renang takde...kat chalet ni lebih kepada bermain di kawasan pantai...so, pantai yang bersih tu salah satu daya penarik kepada pelancong & pengunjung...
      Boleh try bermalam di sna dengan family. Insya Allah memuaskan!

      Delete
  10. Bestnya! Harga pun berpatutan. Boleh diusulkan untuk percutian keluarga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang berbaloi sangat...
      sebelum kita pusing2 dunia, kita pusing2 negara sendiri dl..
      lebih jimat & berbaloi

      Delete
  11. Cantik homestay tu ~ kemas dan bersih je nampak :)

    Kepada sesiapa yg nak bercuti or berkunjung ke Melaka tu..

    Jom Terjah: Homestay Muslim Murah di Bandar Hilir Melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaik kan...
      ooo...ada lagi ek...boleh review gak ni

      Delete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!