Friday, 12 February 2016

Street Art di Kota Bharu, Kelantan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Sekarang ni dah banyak dah tempat yang ada memaparkan Street Art kan? Ianya menjadi salah satu tarikan pelancong samada dalam negara ataupun luar negara.
Di Kota Bharu, Kelantan juga tidak ketinggalan. Street Art juga menjadi pilihan di sana di mana memaparkan seni anak bangsa sendiri dalam arena lukisan!









Jika korang singgah atau bercuti di Kota Bharu, Kelantan, boleh singah-singgah sambil rakamkan gambar korang di Street Art ini. Bertempat di bersebelahan Kedai Jaafar Rawas, area Pasar Besar Lama. Di lorong-lorong bersebelahan pejabat PAS...
Jangan lupa singgah tau...

Memang kena sangatlah dengan musim cuti ni. Semua orang keluar bercuti dengan family! Kita pun baru balik dari Kelantan sebab dah 2 bulan tak balik. Kebetulan cuti panjang kan...hehehehe...

Terima kasih sudi singgah di Blog kita hari ni. Jangan lupa kita ada buat GiveAway untuk semua rakan-rakan Blogger join!!!! Hadiah cukup lumayan tau... Nak join??? Just klik je link di bawah ni...

18 comments:

  1. wow terbaik. in shaa Allah, nanti aida gi terjah.
    thn ni lom ada plan nak ke sana.
    di terengganu aida da tgk street art nyer on the way nak gi pasar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah jadi trending kan...
      nanti jemput bercuti & singgah ke Kelantan

      Delete
  2. Akak nak bergambar dgn TGNA tu lah..
    Rindu dgn almarhum.. alfatihah
    Dah setahun TGNA tinggalkan kita..

    ReplyDelete
  3. singgah + follow sini.. jemput join GA Shawal ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  4. wow x sangka la sy org kelantan pun xtaw ad ni huhu sedihnya nmpk sgt lama da x balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt kalau balik Kelantan boleh lah singgah..

      Delete
  5. Wahhh, kat sana pun dah ada... Meriah ler... Al-Fatihah buat TGNA... Dah setahun kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ada..
      alfatihah...rindu kat arwah

      Delete
  6. Baru tahu kt KB pun ada street art. Ingat kat Machang je. Huhu. Singgah sini. Jemput join GA Nadia :D
    http://littlestory-in-smallworld.blogspot.my/2016/02/first-giveaway-by-nadia-syamimi.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah banyak gak tempat yang ada street art macam ni...

      Delete
  7. cantiknya.. :)
    suka bergambar kat tmpat cmni..
    nmpk seni lukisan tu menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan...sy pun kadang-kadang jadi macam freeze kejap kalau jumpa tempat macam ni

      Delete
  8. Ohhh .. Haritu ada cari , tp jmpa dkt bgunan lain, yg dkt bagunan jaafar rawas tuu xpergi laa pulak. Ingatkan takde

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...dah banyak dah...nanti bleh cari lagi kat area Kota Bharu...

      Delete
  9. Sayang sekali street art disini tidak djaga dengan rapi sangat... tapi best buleh "selfie" time jalan2 di bandar Kota Bharu kan... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu semua ada kerjasama & keprihatinan kita semua... kita sama2 mnjaga seni2 begini

      Delete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!