Friday, 19 May 2017

Cara mudah HAFAL SIFIR!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Zaman hafal sifir time sekolah dulu memang agak mencabar la. Kita pun pernah kena denda berdiri atas kerusi sebabnya lambat jawab sifir...hehehehe... Tapi bagus juga cara cikgu denda tu sebabnya lepas itu kepala ni ligat je bila di tanya pasal sifir (sekarang start tercungap-cungap balik!)

Sebenarnya kita ada tips/formula cara mudah HAFAL SIFIR. Kita jumpa di Facebook! Dah save siap-siap tapi lupa pulak dari sumber facebook siapa kita ambik. Mohon empunya facebook halalkan ek...

Pada korang yang nak ajar anak-anak atau adik-adik korang, boleh try cara ni.

Caranya :-
1 - tulis angka warna BIRU dulu
2 - kemudian tulis angka warna MERAH
(sesetengah sifir guna angka warna merah dulu sebab ikut patern susunan nombor)










Bijak kan?
Benda yang baik perlu di kongsi bersama! Chewahhhh...
Anyway, terima kasih sudi baca entry kita pada hari ini...

6 comments:

  1. wahhhhh boleh save untuk ajar adik2 nih.. klu la sekolah dulu kita tau mesti senang kan, mesti tade kena denda bagai kan....hihihi (alasan je padahal malas nak hafal..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kan...nape lah dulu2 takde bnda2 camni...hehhee

      Delete
  2. Cara ini memang mudah dan fun gila nak buat sifir1

    ReplyDelete
  3. Mohon copy..terima kasih=)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen di sini...
Insya Allah sepantasnya kita Blogwalking ke Blog awk pula...
Thanks a lot!